- گفتگو با آقای دکتر رامین سراوانی درباره مقاله با عنوان: A Study on Associations of Long Noncoding RNA HOTAIR Polymorphisms With Genetic Susceptibility to Chronic Kidney Disease.

آقای دکتر رامین سراوانی مجری طرح تحقیقاتی با عنوان " بررسی و مقایسه فراوانی پلی مورفیسم های ژن HOTAIR ( rs4759314 , rs920778 , rs12826786 ، rs1899663 و rs3816153)در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی و مقایسه آن ها با افراد سالم " در گفتگویی به تشریح این طرح پرداخت.
۱-با تشکر از حضور در این مصاحبه، لطفا خودتان را معرفی کرده و سوابق علمی، پژوهشی، اجرایی و عملی خود و فعالیت های مرتبط با این پژوهش را بیان کنید:
به نام خدا
دکتر رامین سراوانی هستم عضوهیات علمی با 24 سال سابقه تدریس؛ مدیرگروه بیوشیمی بالینی و رییس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه. مطالعه حاضر حاصل یک و نیم سال پژوهش در زمینه ارتباط استعداد ابتلا بیماری مزمن کلیوی با ژن HOTAIR می باشد.
2- دلیل اصلی شما برای انتخاب این طرح تحقیقاتی چه بود و چه کسانی در این پژوهش یاری دهنده شما بودند؟ دلیل اصلی انجام این مطالعه بررسی استعداد ابتلا افراد دارای بیماری مزمن کلیوی با ژن مورد مطالعه بود و در این طرح علاوه بر بیماران و افراد شاهد ؛ همکاران پزشک متخصص کلیه و متخصصین علوم پایه به همراه دانشجویان ارشد علاقمند به تحقیق یاری کردند .
٣- پژوهش تان را معرفی کرده و با معرفی ویژگی ها و نوآوری های آن در خصوص موضوعات و محورهای آن شرح دهید:
پژوهش مورد نظر در حوزه چند شکلی ژنی HOTAIR در ارتباط با بیماری مزمن کلیه انجام شده است. این تحقیق در جمعیت استان سیستان و بلوچستان برای اولین بار انجام شده است و متوجه شدیم بین بیماری مزمن بیماری کلیوی و چند شکلی ژن مورد نظر ارتباط معنی داری وجود دارد.
٤- آیا این پژوهش به مرحله اجرا و بهره برداری رسیده است؟
بله داده های این پژوهش در یک مقاله معتبر علمی چاپ شده است.
5- این طرح پژوهشی چه گره ای از مشکلات مردم باز خواهد کرد؟ در زمینه غربالگری و یافتن افراد مستعد ابتلا به بیماری مزمن کلیوی می توان از داده های این پژوهش استفاده کرد.
6- انتظار شما از مسئولین و متولیان امور پژوهشی در زمینه حمایت و یا توسعه فعالیت های مشابه چیست و چه راهکارهایی پیشنهاد می کنید؟
با توجه به اینکه جمعیت این استان یکدست و تقریبا مهاجر پذیر نیست بررسی های ژنتیکی در زمینه استعدادابتلا به بیمارها کمک کننده می باشد. لذا حمایت های پژوهشی از سوی متولیان سلامت بهداشت کمک کننده می باشد.
7- اگر توضیح دیگری درخصوص برنامه های جاری، آینده و اهداف تان دارید در خاتمه این گفتگو بفرمایید:
سعی بر این است ژن های دیگر در زمینه بیماری مزمن کلیوی مورد تحقیق قرار گیرد.
8- خلاصه ای از طرح تحقیقاتی و نتیجه آن در صورتی که موضوع تحقیق برای عامه مردم مورد استفاده باشد یا در امورات روزمره آنان نمود یابد و یا به دانستنی های مفید و قابل استفاده آنان اضافه نماید را ارائه فرمائید.
برخی از چند شکلی های ژن مورد مطالعه با استعداد ابتلا افراد مزمن کلیوی در مقایسه با افراد سالم در ارتباط می باشد.
بیماری مزمن کلیوی (CKD) نوعی بیماری کلیوی با ازدست رفتن تدریجی عملکرد کلیه طی بازه زمانی چند ماهه الی چند ساله میباشد. بهطور کلی در ابتدا هیچ نشانهای وجود ندارد؛ اما به مرور، نشانههایی چون ورم پا، احساس خستگی، بالا آوردن، از دست رفتن اشتها دیده میشوند. عملکرد اولیه کلیه ها برای دفع زباله ها و تنظیم تعادل آب و اسید بدن ضروری است. بدون این موارد، فرد نمی تواند زنده بماند.
در حالی که بسیاری از علل مختلف CKD از جمله دیابت، فشار خون بالا، عفونت و بیماری های خود ایمنی وجود دارد، برخی علائم اغلب ناشناخته و یا مربوط به فاکتورهای ژنتیکی هستند. با گذشت زمان، از دست دادن تدریجی عملکرد کلیه می تواند دومینویی شبیه آبشاری از علائم بیماری قلب، ریه ها، مغز، استخوان ها و سایر اندام ها ایجاد کند.
با انجام این مراحل می توانید پیشرفت بیماری را کاهش دهید:
اگر دیابت دارید، روی کنترل سطح قند خون کار کنید.
اگر فشار خون بالا دارید، توصیه های پزشک خود را برای کاهش فشار خون دنبال کنید.
یک رژیم غذایی سالم و متعادل را حفظ کنید.
از تنباکو استفاده نکنید.
حداقل ۵ روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه در روز به فعالیت بدنی بپردازید.
سعی کنید وزن مناسب بدن خود را حفظ کنید.
اگر قبلاً به متخصص کلیه اورولوژیست مراجعه نکرده اید، از پزشک عمومی خود بخواهید که شما را به یکی از آنها معرفی کند.
هیچ درمان قطعی برای بیماری مزمن کلیه وجود ندارد؛ اما درمان زودهنگام می تواند پیشرفت را کند یا متوقف کند. رسیدگی به علت زمینه ای مهم است. اگر دیابت، فشار خون بالا یا بیماری قلبی دارید، دستورالعمل های پزشک خود را برای مدیریت این شرایط دنبال کنید. همچنین حفظ یک رژیم غذایی خوب، ورزش منظم و مدیریت وزن بسیار مهم است. اگر سیگار می کشید، از پزشک خود در مورد برنامه های ترک سیگار سوال کنید.
عنوان طرح:
بررسی و مقایسه فراوانی پلی مورفیسم های ژن HOTAIR (rs4759314 , rs920778 , rs12826786 ، rs1899663 و rs3816153) در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی و مقایسه آن ها با افراد سالم
مجری طرح:
دکتر رامین سراوانی
تهیه نشست خبری:
دکتر بیتا مودی
تاریخ انتشار:
۱۴۰۳/۱۲/۴
لینک مستندات:
https://doi.org/10.1007/s10528-024-10977-1
کاری از واحد ترجمان دانش علوم پزشکی زاهدان
comment